آمریکا خلبان‌های اوکراینی را برای کار با اف-۱۶ آموزش می‌دهد

یک منبع وابسته به دولت آمریکا اعلام کرد، جو بایدن به همتایانش در گروه هفت گفته که از برنامه مشترکی با متحدان غربی خود برای آموزش کار با جنگنده‌های اف-16 به خلبانهای اوکراینی حمایت می‌کند.
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۵ - ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 20
کد خبر: ۱۸۴۹۰۸

به گزارش راهبرد معاصر، یک مقام ارشد دولت آمریکا گفت، «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا امروز جمعه به رهبران گروه هفت اطلاع داد، از برنامه مشترک با متحدان برای آموزش کار با جنگنده‌های اف-16 به خلبان‌های اوکراینی حمایت می‌کند.

 

به نوشته خبرگزاری رویترز،‌ این منبع خبری اعلام کرد، این برنامه آموزشی در اروپا قرار است اجرا شود و چندین ماه زمان برای کامل شدن آن لازم است. مقام‌های آمریکایی ادعا کرده‌اند، سریع‌ترین زمان لازم برای اجرای برنامه آموزشی و تحویل جنگنده‌‌های اف-16 به اوکراین 18 ماه است.

 

مقام آمریکایی مذکور اضافه کرد: «ائتلاف کشورهایی که مشترکا مجری این برنامه آموزشی هستند با اجرای این برنامه در عرض ماه‌های آینده درباره جزئیاتی همچون زمان تحویل این جنگنده‌ها، تعداد آنها و کشورهای ارائه دهنده آنها تصمیم خواهند گرفت.»

 

این مقام مشخص نکرد کدام کشورها قرار است مجری این برنامه باشند. او اضافه کرد، آمریکا امیدوار است، برنامه آموزش کار با جنگنده‌های نسل چهارم شامل جنگنده‌های اف-16 برای خلبانان اوکراینی را در هفته‌های آینده شروع کند.

 

اوکراین خطاب به متحدان غربی‌اش گفته، جنگنده‌های اف-16 موثرتر از جنگنده‌های فعلی ارتشش که متعلق به دوران شوروی سابق است، هستند. لهستان و اسلواکی تا کنون 27 فرونده جنگنده میگ-29 را برای کمک به ارتش اوکراین در جنگ با روسیه، در اختیار آن قرار داده‌اند.

 

دولت‌های غربی، مدعی ادامه حمایت تسلیحاتی از اوکراین در جنگ با روسیه «تا هر زمان که نیاز باشد» هستند اما در مواجهه با واقعیات جنگ، نگران افت ظرفیت‌های ارتشهای خودشان به دلیل افراط در اعطای سلاح و تجهیزات نظامی به کی‌یف شده‌اند. آنها همچنین از بیم تشدید جنگ توسط مسکو از اعطای تسلیحاتی به اوکراین که این کشور را قادر به انجام حملات در عمق خاک روسیه کند اجتناب کرده‌اند.

 

اخیرا رهبران انگلیس و هلند به «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین قول تشکیل یک «ائتلاف جنگنده‌ها» برای ارسال جنگنده‌ اف-16 به کی‌یف را دادند اما رهبران هر دو کشور صحبتی از این که خودشان به اوکراین جنگنده بفرستند نکردند.

 

آندژی دودا، رئیس جمهور لهستان در واکنش به تشکیل این ائتلاف، با اعلام این که ارتش کشور خودش کمبود جنگنده‌های پیشرفته دارد، با اعطای جنگنده های اف-16 خود به اوکراین مخالفت کرد./ فارس

ارسال نظر